Bashkia Rrogozhine
Atmosfere festive ne Bashkine Rrogozhine
Bashkia Rrogozhine
images/headers/br-christmas.jpg

Historia e Qytetit Rrogozhinë:

Qyteti i Rrogozhinës i njohur në literaturën arkeologjike dhe historike me emrin “ASPARGAIUM”, përmendet si një vendbanim i lashtë dhe udhëkryq i rëndësishëm gjeografik dhe historik. Aspargaium ndodhej në kryqëzimin e dy segmenteve të rrugës “Egnatia”, të cilat vinin nga Apollonia dhe Dyrrakium në drejtim të Romës dhe Kostandinopojës. Rrogozhina, përveçse nyje e rëndësishme tregtare dhe gjeografike, mbart mbi vete kultura, tradita, rite, zakone dhe veçori gjuhësore midis Shqipërisë se Mesme dhe asaj të Jugut.

Rrogozhina e sotme, e pozicionuar midis Durrësit, Lushnjës dhe Elbasanit, është nyje e rëndësishme e korridorit të 8-të, dhe e kryqëzimit hekurudhor Rrogozhinë-Durrës, Rrogozhinë-Vlorë dhe Rrogozhinë – Pogradec. Midis viteve 1960-1990, qyteti i Rrogozhinës kishte disa prej fabrikave më të rëndësishme të prodhimit, si ajo e vaj-sapunit ku prodhohej vaji i lulediellit dhe ku kishte linjë të përpunim-konservimit të ushqimeve, midis së cilave edhe një fabrikë makaronash. Uzina e zhveshjes së pambukut, ku vinte pothuaj i gjithë prodhimi vendas i pambukut, si edhe punishtja e përpunimit të bimëve mjekësore dhe etero-vajore e renditën qytetin përsëri krah qyteteve të tjera të rëndësishme të industrisë së lehtë dhe prodhimit ekonomik.

Rreth Rrogozhinës

Bashkia Rrogozhinë ka një sipërfaqe prej 223.69 km2 dhe ndodhet në pjesën e ulët perëndimore të Shqipërisë, e cila nga pikëpamja gjeomorfologjike quhet Ultësira PranAdriatike...

Buletini

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed molestie scelerisque ultrices. Nullam venenatis, felis ut accumsan vestibulum, diam leo congue nisl, eget luctus sapien libero eget urna. Duis ac pellentesque nisi.

Kontakt

Adresa : Bashkia Rrogozhinë , Lagjja. nr. 1,Rruga e . “ Kavajës”, Blloku “12 Shtatori” Tel/Fax 057722031

email: brrogozhine@gmail.com

 

Orari zyrtar për kontaktime me zyrat e bashkise eshte  nga ora 08:00 – 16:00