Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kryetari i Bashkise

Edison MemoIla është një personalitet i njohur në Rrogozhinë, Shqipëri, lindur më 6 korrik 1987. Në rrugën e tij të edukimit, ështe arsimuar në shkollat vendore dhe ka shkëlqyer në studimet e larta. Me një diplomë Bachelor në Mesuesi në lëndet Histori – Gjeografi nga Universiteti “Aleksander Xhuvani” në Elbasan, ai ka treguar një pasion të veçantë për dijen dhe mësimin. Më tej, është diplomuar me diplomë Master për ciklin e lartë të arsimit bazë, ku ka pasur mundësinë të thellojë njohuritë dhe aftësitë e tij pedagogjike.

Përveç karrierës së tij në arsim, Edison MemoIla ka ndërtuar një reputacion të fortë si një lider i aftë dhe një menaxher i suksesshëm. Puna e tij si Administrator (CEO) në “Memolla Group” srl në Itali është një dëshmi e aftësive të tij të menaxhimit dhe organizimit të projekteve të ndryshme. Ka kryer detyra të rëndësishme në projekte të ndërtimit dhe restaurimit të shkollave, qendrave historike, pallateve, dhe banesave. Në të njëjtën kohë, ai ka punuar në sektorin publik dhe privat, duke menaxhuar çështje të ndryshme dhe duke u përpjekur për të sjellë zhvillim në komunitetin e tij.

Me përvojën e tij të pasur dhe angazhimin ndaj komunitetit, Edison MemoIla është një figurë e rëndësishme në jetën politike dhe shoqërore të Rrogozhinës. Ka pasur karrierë si futbollist profesionist dhe është zgjedhur Kryetar i Forumit Rinor të Partisë Socialiste (FRESSH) në vitet 2004-2008. Ndërkohë, si Kryetar në detyrë i Bashkisë Rrogozhinë që nga viti 2020, ai vazhdon të kontribuojë në zhvillimin dhe përparimin e qytetit të tij. Me një pasion të vazhdueshëm për shkollimin, menaxhimin, dhe komunitetin, Edison MemoIla është një shembull i shkëlqyeshëm i liderit të suksesshëm dhe përkushtimit ndaj zhvillimit të qytetarëve të tij.